Biggles op de agenda

Vanmiddag viel Biggles News Magazine nr. 172 in de brievenbus. Ik heb er nog niet in gekeken omdat we nog bezoek kregen. Corona en lockdown proof. Vanavond dus naar kijken. Door mijn blogpost van gisteren werd het me weer duidelijk waarom mijn bijdrage aan de vereniging de laatste jaren wat minder is.

Dat heeft alles te maken met uitstelgedrag en dat uitstelgedrag komt deels voort uit het feit dat ik er geen dagelijkse gewoonte van maak of het in mijn agenda of to do lijst zet. En ja, natuurlijk speelden een aantal ziekte-episodes ook mee, dat ontken ik niet en dat pleit me tot op zekere hoogte ook vrij.

Maar ik heb bezig zijn voor de International Biggles Association altijd heel leuk gevonden. Of dat nu vertalen, de website, BNM (ik ben sinds dit jaar assistent hoofdredacteur) of de nieuwsbrief was: als ik maar bezig ben, vind ik het leuk.

Dan is natuurlijk de hamvraag: waarom was/ben ik niet bezig? Ik denk dat ik de antwoorden al gegeven heb. In lijn met mijn post van gisteren, zet ik het voortaan gewoon in mijn agenda en to do lijst en in mijn projectenlijst. Als ik die gebruik, heb ik gemerkt dat het voor mij werkt. En daarmee gun ik mezelf een hoop plezier. Want waarom zou ik mezelf dat niet gunnen?

Er komt dus een kolom ‘vertalen’ en een kolom ‘I.B.A.’ in mijn projectenlijst en ik kijk voortaan iedere avond of aan het begin van de week wat ik de volgende dag/week voor de vereniging kan doen. Dat komt dan in de to do. Kan ik het over een paar weken zelfs op twee plekken afvinken. Ik verheug er al op. Want zoals Elja schreef: kleine stappen leiden tot succes.

Done en to do

Vanmorgen heb ik al een stuk vertaling van Mossyface nagekeken. Vanavond probeer ik een overzicht te maken van welke pagina’s de I.B.A. website het dringendst (visueel) een update nodig hebben.

PS Uiteraard kan ik nu niet meer vinden waar maar ergens las ik dat succesvolle mensen niet alleen een to do lijst hebben maar ook een done lijst. Daar heb ik tijdje mee gewerkt en dat beviel prima dus die gaat in de reprise.

~~~

Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.