Op zoek naar het Waarom

Eigenlijk weet ik niet precies wat ik hier op wil schrijven maar ik ga toch bloggen omdat ik het gevoel heb dat mijn gedachten op een rij zetten alleen al mij verder kan helpen. Het loopt namelijk allemaal niet soepel. Mossyface gaat moeizaam. Daarover morgen meer. Wandelen gaat nog steeds crescendo maar het lijkt haast of iets waarbij ik echt na moet denken mij moeizamer afgaat.

Toch zie ik ook voor Mossyface nog mogelijkheden genoeg, maar toch echt: morgen meer. Ik zat namelijk ook na te denken of de suggestie die Elja gisteren deed over 1 woord dat richtinggevend voor het nieuwe jaar. Ik denk nog even na of het voor mij iets iets is. Nog tijd genoeg om erop terug te komen, het is pas begin december.

Iets van richting kan ik wel gebruiken, vandaar ik vanavond aan Vind je Waarom ben begonnen. Geen idee of het me wat gaat brengen maar ik heb soms het gevoel dat ik iets mis. Dat ik eigenlijk wel weet wat dat dan is maar dat ik nog niet weet of en hoe ik daar gevolg aan kan geven. En of ik dat eigenlijk wel zou moeten willen.

Een schot voor de boeg?

Ik ben dus nog maar net aan Vind je Waarom begonnen maar heb al wel Start with Why gelezen en op basis daarvan heb ik wel een vermoeden van mijn Waarom maar al schrijvende merk ik dat het niet goed voelt om dat nu al hier op mijn blog te noteren. Laat ik toch maar eerst het boek lezen, dat overigens niet door Simon Sinek is geschreven maar door twee van zijn medewerkers: David Mead en Peter Docker. Dat sluit aan bij wat hij in Start with Why zegt over Martin Luther King en Ralph Abernathy: iemand voor het Waarom, een selecte kring voor het Hoe die een grote groep naar een Wat leiden op basis van een gemeenschappelijk Waarom. Maar Sinek en zijn team gunnen iedereen een duidelijk Waarom om voldoening uit hun werk te halen (en uit hun leven, vul ik dan aan).

Geen schot voor de boeg dus maar blijf dit blog volgen als je meer wilt weten over het boek of mijn zoektocht want erover bloggen voelt goed. Benieuwd of ik mijn Waarom kan vinden, hoe dat gaat, of het aansluit bij mijn huidige vermoeden. En uiteraard ook benieuwd of en hoe ik het kan toepassen in mijn leven. Zodat ik niet alleen mijmer maar ook actief word/blijf.

Afbeelding van A1 B2 via Pixabay.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.