Persoonlijke lichtpuntjes

Vandaag even geen deel in de reeks Gewoontes. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het wil vertellen. Omdat ik zag dat The power of habit geen praktische handleiding was, heb ik geen aantekeningen gemaakt tijdens het lezen. Dat maakt het nu wat lastig om er een indruk van te geven. Wel weet ik al dat ik drie verhalen uit het boek wil vertellen:

  • De man zonder geheugen;
  • De keystone habit;
  • Vrije wil of gewoonte?

De komende dagen dus.

Toch waren er wat lichtpuntjes vandaag die me blij maakten in deze roerige coronatijden. Vanmorgen was ik assertief aan de telefoon. En gaf ik me op voor een online cursus waarvan misschien het resultaat hier zichtbaar zal worden. En ik haalde voor het eerst sinds ik ermee begon (op 1 januari dit jaar) allemaal groene eentjes. Ik gebruik het projectenlijstje van Elja Daae ter ondersteuning van mijn dagelijkse gewoontes en vandaag kon ik ze allemaal afvinken – op twee na die ik voorlopig heb uitgesteld – en dat afvinken doe je door een 1 in te vullen die dan groen kleurt.

Doel van Gewoontes serie

Ik heb vandaag wat nagedacht over het doel van de serie over gewoontes. Het eerste doel is kijken of ik met The power of habit van Charles Duhiggg en Good habits, bad habits van Wendy Wood het stramien van Leo Babauta dat ik via Peter Pellenaars leerde kennen, nog wat kan aanscherpen. Daarnaast denk ik dat meer mensen hier baat bij kunnen helpen; speciaal mensen die zorgprofessionals nodig hebben. Helaas ken ik er zelf ook een aantal. Wat ik bedacht had, is om als straks de coronacrisis geluwd is aan hen te vertellen hoe (het aanleren van) dagelijkse gewoontes mij hebben geholpen bepaalde veelvoorkomende problemen op te lossen. En dat ze misschien voor hun cliënten iets hebben aan Peters serie of aan die van mij. Dan kunnen zij beoordelen of ze er voor hun cliënten iets aan kunnen hebben. En is professionele begeleiding voorhanden.

~~~

Afbeelding van Bianca Mentil via Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.