Reacties en huisvlijt

Gistermorgen kreeg ik op Twitter een berichtje van Elja dat ze niet op mijn blogpost over podcasts en hoorapparaten kon reageren. In de avond bleek dat het Peter ook al niet meer lukte. Nu gebruikte ik voor reacties op dit blog de plugin Disqus en die heeft een paar weken terug een update gehad. Misschien dat dat er iets mee te maken had. Maar als niemand kan reageren dan hoef ik het systeem natuurlijk niet meer.

Dus ging ik op onderzoek uit. Inloggen bij Disqus en daar ontdekte ik dat er drie reacties van Ali op goedkeuring stonden te wachten. Leuke reacties, helemaal niet nodig om die goed te keuren maar kennelijk dacht Disqus daar anders over. Ik had nooit bericht ontvangen over die goedkeuring. En er inloggen was al helemaal lang geleden. Toen wist ik dus helemaal zeker dat die plugin de deur uit zou gaan. Het stond me toch al tegen dat de reacties ergens anders op een server staan dan mijn blog.

Er was alleen een probleem. Jarenlang werden reacties vanuit Disqus gesynchroniseerd naar WordPress. Op het moment dat ik Disqus zou deactiveren zouden de reacties via WordPress alsnog onder de blogposts staan. So far so good. Alleen is de laatste blogpost waarmee dat goed is gegaan er eentje uit december 2017. Maar omdat er in Disqus een optie was om handmatig te synchroniseren dacht ik dat dat wel goed zou komen.

Helaas, wat ik ook probeerde of las, ik kreeg het synchronisatieproces niet werkend. En dat vind ik leuk. Ik besloot namelijk de reacties van na eind 2017 handmatig toe te gaan voegen. Op een manier die lijkt op de huidige layout van WordPress. Kijk maar. Het is misschien even werk, maar ik vind klooien met HTML geen straf en het zelf plaatsen heeft ook nog als voordeel dat ik die oude comments nog eens herlees. Ook dat vind ik leuk.

Het herplaatsen gaat makkelijker en sneller dan gedacht; als ik elke dag een paar berichten doe; heb ik het over een maand of zo wel weer bijgewerkt.

En ik ben er al achtergekomen dat reageren – zonder Disqus – weer werkt.

~~~

Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images via Pixabay

3 gedachtes over “Reacties en huisvlijt”

  1. Leuk klusje. Je leert er meteen weer een hoop andere dingen van als je eenmaal er mee aan de slag gaat.
    Zo zat ik ook met allerlei zaken te klooien toen ik overstapte van het ene naar het andere domein.

    1. Ja, en je haalt nog eens herinneringen op. Je komt op ideeën voor series waar je ooit en begonnen bent. En nu ik het schrijven weer te pakken heb…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.