Waarom schrijf ik niet wat meer?

Tijdens de eerste lockdown, vorig jaar voorjaar, had ik mij voorgenomen elke dag te gaan bloggen. Het kwam er niet van. Uiteraard niet, zou ik bijna zeggen. Nu we sinds vanmorgen 5:00 uur opnieuw in een lockdown zitten, neem ik mij opnieuw voor om elke dag te gaan bloggen. Deze eerste dag wordt het waarschijnlijk geen lang verhaal maar ik kan wel melden dat ik vanmiddag mijn boek tot nu toe heb herlezen. En het viel niet tegen.

Ik had er tien dagen niet naar gekeken omdat worstelde met de nieuwe opzet die ik had bedacht. Vorig jaar was het te veel een verhaal met allerlei tips. Tips die geen voedingsbodem hadden, zo kreeg ik van een proeflezer te horen. Vandaar dat ik dit jaar het persoonlijke verhaal er wel in heb zitten. Juist omdat je dan ziet waar de tips vandaan komen, op welke ervaring ze waren gestoeld. De tips kwamen min of meer uit de lucht vallen.

Vandaar dat ik dit jaar besloot om meer persoonlijke ervaring in mijn verhaal te stoppen en minder tips. De tips volgen nu logischer uit het verhaal; de tip ligt besloten in wat ik schrijf en hoef ik hopelijk niet meer te benomen. Ik heb nu nog vier hoofdstukken te gaan, merkte ik vanmiddag. Ik wil laten zien hoe ik hoe het signaleringsplan gebruik, wat daarin in de loop der jaren is veranderd en het daarmee nu voor mij betekent.

Een tweede punt waar ik nu bij stil wil staan is de life chart. Ik gebruik die boekjes of apps om je dag een score te geven niet, maar ik realiseer me steeds meer dat ik al jaren iets soortgelijks doe, wat voor mij minstens net zo effectief is, zeker nu mij bewust ben van het effect van ergernissen op mijn gezondheid.

Ook wil ik waarschuwen voor het net-niet-land. Ik weet niet waar dat ligt, je kunt het ook niet opzoeken in een atlas maar ik weet wel dat de heerser(es) in dat land een smerige rotzak/vileine heks is die het mij in het verleden meer dan lastig heeft gemaakt. Een waarschuwing wat dat betreft is in mijn boek geboden.

Tot slot wil ik nog laten zien waar ik nu sta want ik heb goede hoop dat ik mijn bipolaire stoornis nu echt onder controle heb.

Dat alles hoop ik voor Kerst te hebben geschreven.

~~~

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.