#wot werken

De laatste week of wat twijfel ik af en toe of het allemaal wel gaat werken voor mij. Ik word er een beetje moedeloos van. Ik heb er zelfs even geen zin in bloggen van gehad. Het onderwerp waar ik het de afgelopen jaren hier het vaakst over heb gehad, waar ik een boek over schreef – hoe ik omga met mijn bipolaire stoornis dus – is voor mij dusdanig belangrijk dat ik wil uitzoeken of en hoe ik er anderen mee kan helpen.

Natuurlijk kan ik mijn boek publiceren en dat ga ik wat mij betreft ook zeker doen, maar het is me duidelijk dat ik meer wil. Alleen: wat wil ik dan? Ja, ik schrijf graag, maar als ik echt wat wil, dan denk ik dat dat via een route binnen de ggz moet. En dat is een traject van enkele jaren. Maar gaat dat voor mij werken? Om een antwoord te vinden op die vraag ben ik aan de cursus Wijzer Werken Met Ervaring begonnen. En tot nu valt het zeker niet tegen.

Het verhaal blijkt, zoals ik eigenlijk al had verwacht, een belangrijke rol te spelen binnen ervaringsdeskundigheid. En dat is waar ik nu naar op zoek ben: een rol als ervaringsdeskundige. Het gaat om ervaringsverhalen, om stigma’s, om empowerment en om herstelverhalen. Tenminste, in theorie. De komende weken gaan we nader kennismaken met het vak ervaringsdeskundige zelf. Dan zal blijken wat het vak in de praktijk inhoudt. Daar wil ik in ieder geval nog een uitgebreider beeld van krijgen voor ik het gevoel heb dat werk als ervaringsdeskundige voor mij gaat werken.

Ik heb nu dus nog wat twijfel. En die twijfel maakte dat ik me wat moedeloos voelde. Gelukkig ken ik wel een remedie: bezig blijven. De komende tijd dus veel informatie opvragen over ervaringsdeskundigheid. Ook al weet ik dat de weg nog lang is. Misschien nog 2,5 jaar, hoewel ik al eerder lerend werkend aan de slag kan. En ik nu dus al de bonus heb dat ik weet dat verhalen een belangrijke rol spelen. Want bloggen blijf ik hoe dan ook doen. Ik merk nu alweer hoe het vooruitzicht op Publiceren te gaan klikken mij een dag lang oppept, al was het maar omdat ik vrijdag een hopelijk leerzame afspraak over ervaringsdeskundigheid heb, zodat ik in het weekend hopelijk al een beter beeld heb of dit vak voor mij gaat werken.

#WOT: Word On Thursday

~~~

Afbeelding van Alexa via Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.