Privacyverklaring en cookiebeleid

Deze pagina is een beschrijving van de manier waarop het Met zonder beperking weblog informatie verzamelt over bezoekers en de wijze waarop deze informatie gebruikt wordt. Als je dit leest dan heb je ongetwijfeld iets over de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) gelezen en dan vraag je je af of Met zonder beperking hier aan voldoet.

Allereerst, Met zonder beperking is de hobby van Paul van der Werf en is daarmee een niet-commercieel blog. Ik verzamel en verwerk zelf niet actief persoonsgegevens en ik heb daar ook geen enkel belang bij. Echter, via bepaalde externe diensten en specifieke functionaliteiten van dit blog worden er wel indirect (persoons)gegevens verzameld en verwerkt:

  1. Met zonder beperking maakt geen gebruik van Google Analytics of andere statistische software.
  2. Je kunt automatisch nieuwe blogposts via de mail ontvangen door je te abonneren linksbovensbovenaan op elke pagina;
  3. Zodra je een reactie achterlaat op een blogpost worden ook gegevens van je gevraagd. Deze worden verwerkt door Disqus.

Bij het bezoeken van dit blog

Met zonder beperking maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door een browser op de computer of mobiel apparaat wordt opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is een sessie-cookie dat door Met zonder beperking gebruikt wordt om na te kunnen gaan welke pagina’s iemand bezoekt. In een sessie-cookie worden geen persoonsgegevens opgeslagen. De informatie in een sessie-cookie wordt verwijderd nadat je Met zonder beperking verlaat.

Toestemming voor het plaatsen van cookies
Voor zover nu duidelijk is in de Telecommunicatiewet en het wetsvoorstel van oktober 2014 mbt de wijziging van artikel 11.7a, de zogeheten Cookiewet, vallen alle cookies die door Met zonder beperking gebruikt worden onder de uitzonderingen waarvoor geen toestemming vereist is.

In- en uitschakelen van cookies (van andere partijen) en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Ook zijn er tools als Ghostery om inzicht te krijgen in welke cookies er geplaatst worden inclusief de mogelijkheid deze blokkeren.

Automatisch nieuwe blogposts via de mail ontvangen

  • Via de ‘Google’-dienst FeedBurner kun je – naast een abonnement op de RSS-feed van mijn weblog (waarvoor géén persoonlijke informatie door jou moet worden worden verstrekt) – deze RSS-feed ook gratis via e-mail ontvangen.
  • Je krijgt dan automatisch een e-mail met de nieuwste berichten die op mijn blog zijn verschenen. Om van deze mogelijk gebruik te maken, moet je alleen jouw mailadres invullen op een speciale formulier dat verschijnt als je op de betreffende optie linksbovenaan op Met zonder beperking klikt.
  • Je mailadres wordt bewaard in Feedburner zolang jij een ‘abonnement’ hebt en dient alleen om jou automatisch een e-mail te sturen met de nieuwste blogposts. Je kunt jezelf altijd automatisch afmelden bij Feedburner wanneer jij dat wilt. Om jezelf af te melden moet je klikken op de ‘link’ onder in de e-mail met de nieuwste blogposts die je hebt ontvangen. Jouw gegevens worden dan automatisch van de verzendlijst van Feedburner verwijderd.

Reageren op een blogpost

  • Via het reactieformulier onder iedere blogpost kun je op de betreffende blogpost reageren. Het is niet nodig om een account aan te maken als je wilt reageren op blogposts op Met zonder beperking. Wel is het noodzakelijk om een naam en een e-mailadres in te vullen. Optioneel kan een link naar een website aan een reactie worden toegevoegd. Niets verplicht je om een geldige naam of mailadres in te vullen want ze worden functioneel niet gebruikt.
  • Bij het invullen van de gegevens word je gevraagd of je deze gegevens in de browser wilt bewaren (in een cookie) zodat die bij een volgend bezoek weer gebruikt kan worden. Hier moet je actief toestemming voor geven.
  • Het ingevulde mailadres is nooit zichtbaar voor andere bezoekers, het is alleen zichtbaar in de beheerinterface van Met zonder beperking. Het mailadres zal uitsluitend gebruikt worden indien de beheerder via e-mail in contact moet/wil komen met de reageerder. Mailadressen zullen niet worden gepubliceerd, verkocht of anderzijds verspreid worden.
  • Indien je een reactie plaatst bij een blogpost, wordt deze reactie, samen met je ingevulde naam, openbaar getoond bij het betreffende bericht en kan iedere bezoeker van Met zonder beperking deze reactie lezen en hier op reageren.
  • Voor de reacties onder mijn blogpost maak ik gebruik van Disqus. Je hebt de mogelijkheid gewoon te reageren met een naam en een e-mailadres . De gegevens zijn noodzakelijk om te kunnen reageren en worden door Disqus opgeslagen. Daarnaast kun je website opgeven en heb je bij Disqus de mogelijkheid een profiel aan te maken. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijker om te zien waar je op het gereageerd. Je reacties en waar je ze hebt achtergelaten worden namelijk bewaard in je profiel. Je kunt je profiel bij Disqus verwijderen. Reacties op dit blog worden opgeslagen in mijn profiel dat bij deze site hoort. Zie verder het privacybeleid van Disqus.
  • Je kunt zelf je reactie verwijderen, als je een Disqus-profiel hebt, of mij daartoe een verzoek sturen via pclvdw(at)gmail.com. Het bericht wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.
  • Berichten en bijbehorende reacties op mijn weblog zijn voor de hele wereld leesbaar en kunnen worden opgenomen in zoekmachines (bijvoorbeeld Google e.d.), zodat deze ook nog te vinden zijn, nadat het origineel op mijn weblog is verwijderd. Ook kunnen andere websites/weblogs jouw reactie overnemen. Zowel over de opname van jouw reactie in zoekmachines als overname ervan op andere websites/weblogs heb ik geen controle.
  • Je (eerste) reactie wordt niet direct geplaatst, maar eerst door mij gemodereerd als er meerdere links in voorkomen of als er bepaalde woorden worden herkend. Dit om te voorkomen dat er ‘spam’-reacties worden geplaatst of reacties met allerlei ongewenste opmerkingen.
  • Zodra je een reactie bij enig bericht hebt geplaatst, ontvang ik een mailtje in een Gmail account. Dit e-mailbericht blijft – nadat ik het gelezen te heb – in mijn Gmail-account staan
  • Indien een mailadres, link, of de inhoud van de reactie naar het oordeel van de beheerder SPAM bevat, dan zal deze verwijderd worden. Dit gebeurt door middel van Akismet plugin van Automattic (WordPress)
  • Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens, zoals je die zelf hebt opgegeven bij de reacties op blogposts. WordPress is in staat alle gegevens die op Met zonder beperking verzameld zijn, gekoppeld aan je mailadres, te bundelen en die je toe te sturen op het mailadres in kwestie. Laat me weten van welk mailadres ik dit moet checken en je krijgt een zip-bestandje gemaild.
  • Ook kun je mij vragen – via pclvdw(at)gmail.com‘ – om jouw reactie te verwijderen, te anonimiseren of te corrigeren. Reacties zullen alleen dan verwijderd worden als dat de eventuele ontstane draad van reacties bij een bericht niet verstoort. Is dat wel zo, dan zal de reactie, op verzoek van de plaatser, anoniem gemaakt worden.

Enkele belangrijke opmerkingen m.b.t. de beveiliging

  • Met zonder beperking heeft een beveiligde (https) verbinding. Dit betekent dat de gegevensoverdracht tussen jouw apparaat en mijn blog veilig is en dat deze gegevens niet onderschept kunnen worden door externe sites of apps.
  • Om op Met zonder beperking blogposts te plaatsen en dit blog te kunnen gebruiken en te beheren heb ik een administratoraccount dat beveiligd is met extra maatregelen. Die ik hier verder niet uit de doeken doe want dat maakt het er niet veiliger op natuurlijk.
  • De (beveiligings)updates van Windows worden automatisch geïnstalleerd op alle computers die ik gebruik. Ook zorg ik er voor dat ik – gemiddeld binnen enkele uren – nieuwe versies van WordPress en de verschillende plugins installeer.

Contactgegevens

Klachten over de wijze waarop ik omga met je persoonlijke gegevens?

  • Heb je toch klachten over de manier waarop ik met je privacy en de door jou verstrekte persoonsgegevens om ga? Dan kun je een klacht indienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens: ‘Tip ons‘.
Met dank aan André Manssen voor zijn privacyverklaring die hij vrijelijk deelt met andere bloggers en die ik bewerkt en grotendeels overgenomen heb. Ook mijn versie is vrij om te gebruiken door anderen.