Gedoe met mijn oren maar: ik hoor eindelijk weer

Vorig jaar schreef ik al over mijn slechtere gehoor. Dat mijn gehoor drie en een half jaar geleden zo achteruit was gegaan dat ik flink sterkere hoortoestellen nodig had. En dat het er medio vorig jaar op leek dat het nog verder achteruit was gegaan.

Dat was voor mij reden om toch maar weer een traject in te gaan bij het audiologisch centrum. Maar ja, wachtlijst, ik kon pas in september terecht. Mijn vermoedens werden bij de tests wel bevestigd: mijn gehoor was flink achteruitgegaan. Ik kreeg zelf al voorlichting over cochleaire implantaten. Weliswaar hoef je niet meer zo heel slecht te horen om daarvoor in aanmerking te komen en zat ik aan de bovenkant, toch was het even slikken.

Sterker nog, ik schrok er flink van: zeker toen ik ook nog soloapparatuur kreeg. Maar die hielp wel. Er was alleen meer aan de hand want toen ik bij de audicien kwam om de soloapparatuur te bestellen, liet ik ook maar gelijk mijn oren nakijken. Dat was vreemd genoeg niet gebeurd bij het audiologisch centrum. En ik bleek rechts een flinke oorontsteking te hebben. Geen pijn van gehad, dus niet gemerkt.

Dus naar de huisarts: antibiotica. Kuur van een week, oorontsteking verholpen. Ook maar even het linkeroor laten bekijken: verstopt (inmiddels?) Weekje druppelen. Laatste dag van het druppelen: loopoor rechts. Ontsteking toch nog niet weg. Dus weer druppelen. Gelukkig bleek mijn linkeroor wel schoon. En een week later was het rechteroor ontstekingsvrij.

Ondertussen had ik echter wel zo mijn twijfels bij het linker hoorapparaat: ik hoorde het opstartmuziekje amper. Toen het niet meer aan mijn gehoor kon liggen hoorde ik het zelfs helemaal niet meer. Dus weer naar de audicien: het toestel doet het nog wel maar versterkt het geluid nog maar amper. Dat moet gerepareerd worden.

Anderhalve week later, we schrijven dan begin december, krijg ik het toestel terug en eindelijk hoor ik weer normaal. Net op tijd voor de grote test bij het audiologisch centrum medio december. Ik had de audiologe op de hoogte gebracht van mijn problemen en ze dacht de test van september weleens onbetrouwbaar kon zijn geweest. Ik dacht en hoopte hetzelfde.

Alleen ging de test medio december wegens ziekte van de audiologe niet door. Het werd 11 januari. En het nieuws was goed. Mijn oren waren allebei nog steeds schoon en vooral: mijn gehoor was vergeleken met drie jaar geleden niet verder achteruitgegaan. Wat ik in de praktijk al had gemerkt werd bevestigd. De vlag uit is misschien overdreven maar ik ben na driekwart jaar problemen wel meer dan opgelucht.

~~~

Afbeellding van PublicDomainPictures via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.