#WoW afvinken

De #WoT is #WoW (Word on Wednesday) geworden en ik doe weer een keer mee. De #WoW is dit keer namelijk afvinken en heb wat af te vinken. Tenminste, ik hoop en heb er vertrouwen in dat ik dat nu eindelijk kan doen. Het voelt vandaag weer even als Nieuwjaarsdag, al weet ik heus wel dat het vandaag 17 januari is. Toch voelt het voor mij 2,5 week later op nieuw als Nieuwjaarsdag.

Dat zit zo. Vorig jaar kreeg ik totaal onverwacht toch nog een manie. Ik zeg totaal onverwacht omdat ik allerlei technieken had bedacht om terugval in een manie te voorkomen. Ik was zelfs bezig om er een boek over te schrijven. Toch ging het mis en op 17 januari stelde mijn behandelaar de diagnose manie. Precies een jaar geleden dus. We zijn vandaag dus exact een jaar later, vandaar dat Nieuwjaarsgevoel. Misschien moet ik dat er maar in houden, want ik heb het idee dat ik veel heb om dankbaar voor te zijn.

Bijvoorbeeld de technieken die ik ontdekt had. Onder andere door slimme bloggers te volgen en af en toe te kijken of ik dingen waar zij enthousiast over zijn ook op andere gebieden kan gebruiken. Dat dat lukte is misschien wel iets wat grote invloed heeft gehad op mijn leven.

Want er waren tijden dat het me een half jaar tot anderhalf jaar kostte om te herstellen van een manie. Niet dat ik heel tijd die tijd manisch was, maar ik had dan behoorlijk last van de andere kant, de depressie. En ik was er vreemd genoeg steeds achteraf van bewust, als ik iets had gedaan waardoor ik me beter voelde.

Het mooie is dat het me vorig jaar maar drie weken kostte om te herstellen van de manie, zonder nog last te hebben van de depressieve kant. En dat ik nog meer bijleerde om herhaling te voorkomen. Dus misschien kan ik die bipolaire stoornis wel afvinken, daar heb ik best vertrouwen in. Helemaal sluiten wil ik het boek nog niet. Ik zou het prachtig vinden als ik lotgenoten kan helpen met de technieken die ik nu gebruik. Immers, als het mij helpt, kan het ook andere helpen.

Wordt vervolgd want ik heb een paar dingetjes lopen.

~~~

Afbeelding van Memed_Nurrohmad via Pixabay

2 gedachtes over “#WoW afvinken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.