Doelen voor mijn 43e levensjaar

Drie dagen gelden was ik jarig en tussen alle festiviteiten door heb ik nagedacht over wat ik het komende jaar wil bereiken. Ik ben er al druk mee bezig, want het ligt in het verlengde van waar ik vorig jaar (en het jaar daarvoor) mee bezig ben geweest. Misschien handig om het toch op te schrijven, ook in het openbaar, zodat ik in jullie als lezers een accountability partner heb. In goed Nederlands: een stok achter de deur. Zonder verder dralen:

  1. Mijn boek over hoe ik leerde omgaan met mijn bipolaire stoornis afronden. Dat ga ik de komende week doen, de laatste van mijn vakantie.
  2. Het boek opsturen naar een uitgever en daadwerkelijk laten uitgeven. Benieuwd hoe dat gaat. En of het voor herhaling vatbaar is, zie punt vier.
  3. Wie kan ik helpen met mijn boek? Dat is een vraag waar ik uiteraard al eens over heb nagedacht. Het is geschreven als ervaringsverhaal rond mijn bipolaire stoornis, dus zijn mensen met een bipolaire stoornis en hun omgeving de eerste doelgroep. Ik heb ook al wat ideeën over hoe ik die kan bereiken, maar wat ik vooral spannend vind, is dat het boek volgens proeflezers ook voor andere doelgroepen interessant kan zijn. Om er een paar te noemen: arbeidsdeskundigen (vanwege een ongelukkige rapport waar ik last van had, mild gezegd) en er stond iets in dat ook bleek te werken voor iemand die last had van overprikkeling. Daarmee wordt mijn doelgroep een stuk groter. En dat vind ik een heel mooie uitdaging. Uitzoeken of en hoe ik meer mensen kan bereiken dan gedacht en gehoopt.
  4. Ik zou het prachtig vinden als ik van mijn boek een serie kan maken. Juist omdat ik merk dat ik mijn stoornis onder controle heb gekregen, afkloppen, door het verhaal over wat er tijdens een manie gebeurde in mijn hoofd steeds opnieuw te vertellen. Dat zorgde ervoor dat ik steeds dieper ging graven en uiteindelijk zo’n beeld kreeg van het begin van een crisissituatie, dat ik die herkende toen ie zich weer liet zien. En dat was het moment dat ik kon ingrijpen. Dat had ik niet zozeer geleerd dankzij hulpverlening, maar het leverde wel veel op. Onder andere dus mijn boek. Ik zou het heel mooi als ik anderen op zo’n zelfde manier kon helpen. En misschien kan dat ook nog wel boeken opleveren.
  5. Gewoontes spelen een belangrijke rol bij mijn ontdekking. Ik heb het gevoel dat ik erover kan blijven leren, bijvoorbeeld over gewoontes overdragen, en dat doe ik natuurlijk graag. En ik zou graag willen leren over mijn gewoonte mezelf terug te trekken als ik iets spannend vind. Maar bovenal wil ik bij gewoontes vooral van theorie naar praktijk gaan. Want ik weet vaak goed wat ik moet doen, maar ik doe het dan vervolgens toch niet.

~~~

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.