Plannen voor 2021

Zo, ik heb net Elja’s projectenlijstje voor 2021 gedownload en ingevuld. Vorig jaar ook gedaan, maar na een aantal maanden kwam de klad erin omdat ik het lijstje te veel als dagelijkse gewoontelijst zag en het dan behoorlijk demotiveerde als iets niet lukte. Bovendien had ik het veel te specifiek ingevuld. Voor het komende jaar probeer ik gewoon als een extra motivatie te zien en met de algemene categorieën die ik nu heb gebruikt, moet dat hopelijk ook wel lukken.

Wat zijn dan mijn plannen voor 2021?

  • De vertaling van Mossyface eindelijk afronden.
  • Mijn NaNoWriMo boek herzien en kijken wat ik er verder mee wil.
  • Blijven lezen en leren. En uiteraard daarvan hier verslag doen omdat dat op zichzelf al leerzaam is.
  • Kijken hoe serieus ik werk wil maken van schrijven en dit blog.
  • Veel blijven wandelen.

Uiteraard heb ik nog meer noten op mijn zang maar ik denk dat dit al met al een mooie lijst is want ik wil het jaar natuurlijk niet dicht gaan timmeren met allerlei dingen die ik graag wil gaan doen. Dat is allemaal leuk en aardig maar ik realiseer me ook dat het leven is wat er gebeurt terwijl je andere plannen maakt, zoals onder andere John Lennon en Reader’s Digest al wisten.

Kortom, je kunt plannen maken dat het een lieve lust is en ideeën zo veel hebben, het pakt toch vaak anders uit. Dat was nog een reden dat ik het ook redelijk algemeen heb geformuleerd. Leren is dan beter dan Spaans leren of Responsive Web Design leren. Daar wil ik graag nog wat keuzevrijheid hebben. Dit geeft me de ruimte om ergens mee te stoppen als het niet bevalt. Die had ik dit jaar natuurlijk ook al maar dan liet ik mijn te specifieke kolom staan en bleef die aanstaren. Nu zijn de kolommen mooi herbruikbaar.

Benieuwd hoe ik er 31 december 2021 op terugkijk. Dan een year in review afspraak.

~~~

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.