Voordelig Slapen “Op de Kogel”

Deze blogpost is deel 8 van 8 in de reeks Web development uitdagingen

Slapen en Ontbijten Op de Kogel

Toen ik eind januari hoorde dat ik mijn opleiding tot web developer succesvol had afgerond, nam ik mij voor om vanaf maart alle tussentoetsen en het examen opnieuw te maken. Tegen die tijd was er behoorlijk wat tijd voorbij gegaan sinds ik ze maakte zodat  opnieuw maken een goede en leerzame herhaaloefening zou zijn van stof die misschien een beetje was weggezakt.

Een ander plan

Maar mijn oom en tante hadden een beter idee. Voor fietsers in de mooie regio Noord-Limburg verhuren zij sinds kort kamers op de bovenverdieping van hun boerderijwoning en daar wilden ze graag een site voor hebben. Of ik die wilde maken? Natuurlijk had ik daar wel oren naar want ik realiseerde me meteen dat de opdracht alles zou bevatten wat ik tijdens mijn opleiding had geleerd en nog heel wat meer. We werden het er al snel over eens dat mijn oom en tante voor de inhoudelijke invulling zouden zorgen en hun wensen kenbaar zouden maken wat betreft vormgeving zodat ik me kon richten op de technische kant.

De website van mijn oom en tante is te vinden via Slapen en Ontbijten “Op de Kogel”  of door op bovenstaande afbeelding te klikken. Bekijk de site vooral en boek een kamer want het is inderdaad een mooie omgeving.

Wat kwam er kijken bij de site?

  • De site moest goed werken op alle mogelijke schermen. Websitebouwers noemen dat responsive design. Dit was een behoorlijke klus omdat het bij de extra opdrachten van mijn opleiding hoorde en dus niet werd getoetst.
  • Een fotoboek en een slider.
  • Een contactformulier dat automatisch een mailtje stuurt nadat het ingevuld is.
  • Sommige pagina’s moeten door mijn oom en tante gewijzigd kunnen worden zonder dat ze dat steeds aan mij moeten vragen.
  • Er moest dus gewerkt worden met een database en een administrator gedeelte waarin op een eenvoudige manier wijzigingen aangebracht kunnen worden aan pagina’s. Ik heb daarvoor CKEditor gekozen.
  • Het administrator gedeelte dient uiteraard afgeschermd te zijn met een login en wachtwoord.
  • En bijna tot slot, maar niet onbelangrijk: ik had voor het eerst echt met klanten te maken die wensen hadden voor hun website. En er veranderde tijdens het ontwerpen weleens wat of er kwam een nieuw idee.
  • Dat zorgde er dus voor dat ik de site van de grond af aan op moest bouwen. Mijn oom en tante hadden ideeën, het was aan mij om die in een werkzame site om te zetten. En voor het eerst zonder stappenplan (= te maken opdrachten) van de opleiding.

Al met al was het een leuke en ook leerzame klus.  En had je nu al op Slapen en Ontbijten “Op de Kogel” gekeken?

2 gedachtes over “Voordelig Slapen “Op de Kogel””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.