De Goodreads challenge 2016

Goodreads_2016

Al jaren neem ik mij voor om meer te gaan lezen. Ik heb namelijk het idee dat ik door de opkomst van internet, smartphones en wat dies meer zij minder ben gaan lezen. Minder boeken dan, blogs lees ik dan weer stukken meer. En er is altijd wel een vertaling die ‘lezen in de weg zit.’

Maar het gekke is: eigenlijk heb ik geen idee hoeveel ik lees. Ik leg van alles vast, ben wat dat betreft net een archivaris maar ik heb nog nooit bijgehouden welke boeken ik nu daadwerkelijk lees in een jaar.  Bij benadering heb ik wel een idee, maar dat is het dan ook wel.

En dat vind ik jammer

Vandaar dat ik nu, na al een aantal jaren een slapend account te hebben bij Goodreads, de uitdaging voor 2016 vastleg. Hoewel ik geen idee heb hoeveel ik dit jaar ga lezen, heb ik de uitdaging op 25 boeken gezet. Gezien mijn plan waar ik het gisteren over had om 2016 als het jaar van de themamaanden te zien – en waarschijnlijk iedere maand een boek als basis daarvoor te gebruiken, wat dus al zou betekenen dat ik minimaal 12 boeken  lees – zou dat doel haalbaar moeten zijn.

Wat ik wil lezen

Ik wil proberen tot een mix van informatieve non-fictie en fictie te komen. Zowel Engelstalig als Nederlandstalig. Romans, thrillers, jeugdboeken, maar ook strips – zo was ik vanmiddag nog in de stripboekenwinkel om het nieuwste album van Biggles-illustrator Eric Loutte aan te schaffen. Ik zag dat het album nog niet in Goodreads stond, maar ik ben er wel heel nieuwsgierig naar. Het is overigens het album Solo uit de reeks Alfa – Eerste wapenfeiten, met Emmanuel Herzet als scenarist.

Inspiratie opdoen

Wat me ook leuk lijkt aan deze uitdaging en aan Goodreads is dat je anderen kunt volgen en je dus door hen kunt laten inspireren. Zo wil ik best een keer een manga album proberen. Wat me laten inspireren betreft wil ik ook weer wat actiever gaan meedoen aaan #50books. Ben je benieuwd naar mijn leesvorderingen, zoek me dan op en voeg me toe op Goodreads. Dan ben ik daarna benieuwd naar jouw vorderingen.