Iedere dag een beetje – Dag 7 van 100

Vandaag merkte ik dat ik al een week niets meer had gedaan aan de vertaling van Mossyface. En aan HTML/CSS leren nog minder.

Drie jaar geleden heb ik me omgeschoold tot web developer. Dat ging prima; alleen de stage na afloop die had moeten uitmonden in een nieuwe baan eindigde in een teleurstelling omdat ik niet goed genoeg was voor een baan. Helaas maar al snel vond ik mijn huidige baan. Alleen ben ik nu webmaster en hoef ik niet te programmeren. Dat houdt dus in dat ik er tot twee weken geleden amper meer iets mee had gedaan, terwijl ik er tijdens mijn opleiding dagelijks mee bezig was. En ik mis het soms wel.

Tijdens de afwikkeling van mijn stage gaven mijn niet toekomstige werkgevers aan dat ik te weinig kennis van PHP/MySQL en Objectgeoriënteerd Programmeren had. Wat ik volgens hen wel zou kunnen was front end development, HTML en CSS, waarbij ik moest zorgen voor een goede beheersing van responsive design – met grids of flex boxes -en CSS variabelen. Omdat mijn opleiding maar acht maanden deeltijd was, waren al die onderwerpen, net als Bootstrap, niet aan bod gekomen. Maar die kennis werd wel van me verwacht.

Al met al was het een grote teleurstelling en ik deed nauwelijks nog iets met wat ik had geleerd, laat staan dat ik nog iets nieuws bijleerde. Maar twee weken geleden realiseerde ik me dat het zonde zou zijn als ik alles wat ik geleerd had zou laten versloffen. Ik begon aan FreeCodeCamp. Dat had ik al eens eerder kort geprobeerd en beviel me wel. Vorige week deed ik weer helemaal niets.

Aangezien het bloggen en het wandelen wel prima ging, viel het kwartje: iedere dag (een beetje). Dan doe ik iets en krijg ik dingen af; anders is het voor mij een stuk lastiger. Dus we zullen zien hoe het met met Mossyface en FreeCodeCamp vergaat.

Bron afbeelding: Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.