Van start met improvisatie

Gisteren en vandaag waren dus de officiële startdagen van mijn nieuwe  gewoonte,  5 minuten wandelen per dag. Ik was er dan al wel vorig weekend  mee begonnen maar omdat toen het plan dat de kans op succes aanzienlijk moet verhogen nog in de maak was, telt die week slechts als een officieuze.

Maar op de eerste officiële dagen werd mijn plan al danig op de proef gesteld en moest ik er flink op los improviseren. Trigger van mijn nieuwe goede gewoonte is namelijk het eten van een bakje yoghurt. En aangezien we gisteren barbecueden werd het schema in de war gestuurd. Na een barbecue eet ik geen bakje yoghurt. Wat ik dan wel doe, als het niet te laat wordt, is naderhand nog een rondje lopen. En dat kon nu ook prima. Dus dag 1 was gered.

Voor vandaag was me ook al op voorhand duidelijk dat er geen bakje yoghurt in zou zitten. Oktober vorig jaar had ik natuurlijk nog geen flauw idee dat ik met zen habits bezig zou zijn. Toen reserveerden we namelijk onze tickets voor Soldaat van Oranje. En ja, je bent er misschien zelf al geweest of hebt van vrienden en bekenden gehoord hoe goed-ie was. Zo goed was-ie dus.

Gelukkig waren we ruimschoots op tijd en konden we van tevoren nog even naar zee en konden we daar nog wat rondlopen. En van parkeerplaats naar theaterhangaar. Kortom, alles kwam goed en ook vandaag heb ik mij aan mijn nieuwe gewoonte gehouden zodat morgenavond mijn hoorapparaten in mag houden.

PS: voortaan integreer ik mijn verslag over mijn nieuwe gewoonte in mijn blogs, tenzij er echt veel over te melden valt.

Een gedachte over “Van start met improvisatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.