Eindelijk een belofte ingelost

Books 4 LifeGistermiddag was ik in Eindhoven en loste ik een belofte in die deed als reactie op een blogpost van Peter Pellenaars. De datum van die  belofte? 28 december 2014. Gisteren precies een jaar geleden, zie ik nu. Maar beter laat dan nooit.

Ik was het al vaker van plan geweest maar het kwam er maar niet van. En dat terwijl ik goede herinneringen bewaar aan waar ik naartoe ging, weliswaar van een vestiging in andere stad, maar toch. En ze verkopen er iets waar ik graag in rondneus… boeken. Ik ging namelijk naar de Eindhovense vestiging van Books 4 Life. Dat initiatief had ik leren kennen tijdens mijn studie in Tilburg.

Tweedehands boeken voor een goed doel

Bij Books 4 Life kun je tweedehands boeken kopen voor een zacht prijsje en minimaal 90 procent van de opbrengst van die boeken gaat naar goede doelen. De ene helft wordt zelfstandig door de 7 filialen gekozen en de andere helft gaat naar Oxfam Novib en Amnesty International. Het initiatief is bedacht naar voorbeeld van de Britse Oxfam Charity Shops en draait op vrijwilligers. Behalve dat je er boeken kunt kopen kun je er uiteraard ook boeken doneren. Misschien gaat dat wel bijdragen aan het oplossen van het gebrek aan boekenkastruimte dat ik heb.

Heerlijk snuffelen

Een bezoekje aan een stad is voor mij niet compleet zonder dat ik bij een boekhandel ben geweest. Voor Eindhoven betekende dat meestal Van Piere en De Slegte, maar De Slegte is helaas niet meer en dat vind ik erg jammer. Tweedehands boeken hebben voor mij toch hun eigen charme. Vandaar dat ik hoop dat Books4 Life voor mij in die lacune gaat voorzien. Natuurlijk, het is een stuk kleiner dan De Slegte en qua hoeveelheid boeken niet te vergelijken maar daardoor wel knusser. En gisteren heb ik er toch een klein half uur rondgelopen en ik ben naar huis gegaan met vier boeken van schrijvers die ik altijd al eens wilde lezen of lang niet meer had gelezen. En ik ging naar huis met ideeën voor een volgend bezoekje. Wat wil een boekenliefhebber nog meer?

Meer informatie

Meer informatie over het initiatief staat op de site van Books 4 Life. Daar staan ook de links naar de sites van de 7 filialen met info over de goede doelen die zij ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.