Mijn boeken top 3 2015 #50books – vraag 49

podium-1060918_640
Als ik terugdenk aan mijn bijna voorbije boekenjaar 2015, vallen me drie dingen op. In de eerste plaats dat me nog maar weinig titels te binnen willen schieten. Vermoedelijk komt dat ook doordat ik minder heb gelezen dan ik eigenlijk had gewild. Een punt van aandacht.

De tweede ontwikkeling die ik waarneem is dat ik meer non-fictie ben gaan lezen en dat de fictie er een beetje bij inschiet.  Ten derde ben  ik meer via mijn e-reader gaan lezen, hoewel dat niet wil zeggen dat ik geen papieren boeken meer lees of koop.

Mijn boeken top 3 2015

Dat gezegd hebbende kom ik tot onderstaande top 3. De belangrijkste vragen die ik daarvoor gesteld heb zijn: a) welke boeken hebben de meeste invloed op mij gehad en – in het verlegde daarvan – b) met welke boeken ben ik het meest aan de slag geweest?

  1. Op nummer 1 staat een boek dat voor de regelmatige lezer van dit blog waarschijnlijk niet als een verrassing komt. Het is een boek dat ik in eerste instantie niet las, maar waarover ik des te aanstekelijker las bij Peter. Zo aanstekelijk dat ik meteen besloot met hem de uitdaging aan te gaan. Uiteindelijk las ik het boek alsnog en heb ik er de afgelopen maand zelf ook een reeks blogs over geschreven. En het boek laat me voorlopig nog niet los. Een boek dat zo veel losmaakt, staat met recht op nummer 1. Het is Zen habits – Mastering the art of change van Leo Babauta. Bedankt, Peter, dat je het op mijn pad hebt gebracht.
  2. Het tweede boek in deze top 3 is een boek dat ik begin dit jaar zag liggen bij Van Piere in Eindhoven. Het leek wel een interessant boek want ik had net twee informatieve boeken had gelezen waarvan ik me luttele weken later weinig meer kon herinneren. Ik liet het boek liggen, maar het bleef door mijn hoofd spoken, zeker nadat me wat ik net beschreef bij een volgend boek opnieuw overkwam. Dus schafte ik eind augustus de e-bookversie van Lezen, weten en niet vergeten van Mark Tigchelaar aan. Ik las het geboeid, paste toe en daardoor wees het boek me als het ware een beetje de weg.
  3. Over het derde boek zeg ik niets behalve dat 2016 zijn schaduw dit jaar vooruit heeft geworpen en dat het een uitgave van de International Biggles Association is.
@foto via Pixabay met CC0 verklarinG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.