Gewoontes en (leren) leren

Dit waren niet helemaal mijn onderwerpen maar goed.

Blogs hebben me al veel gebracht en ik hoop dat dat nog lang zo zal blijven. Ik ben in ieder geval nog lang niet van plan te stoppen met zelf te bloggen of te stoppen met het lezen van andere blogs. Wat het zelf bloggen betreft zoek ik alleen nog iets meer regelmaat. Ik ga ermee experimenteren om te kijken wat voor mij het lekkerste voelt.

Andere blogs blijf ik zeker lezen en ik probeer dat langzaam uit te breiden en soms een reactie te geven. Voor het plezier, de (h)erkenning en omdat ik er soms wat van opsteek. Dat wat van opsteken is een understatement.

Maar het is wel dat wat me nu laat bloggen. Schijven zodat ik zelf leer en zodat anderen er misschien ook wat van leren. En ik denk dat ik daarbij twee thema’s aan ga houden:

  • De waarde van dagelijkse gewoontes. Dit is een onderwerp waar ik het nog nooit over heb gehad 😉 Maar ik heb er dusdanig veel baat bij dat ik denk dat anderen dat ook kunnen hebben. Ik denk dat dagelijkse gewoontes aan te leren zijn en omdat ik er een gezondheidsreden voor heb is dat voor mij nog belangrijker. Want ik ben er eigenlijk bij toeval achter gekomen dat dagelijkse gewoontes hier voor mij een oplossing voor lijken te zijn voor die een vervelende bijwerking van een gezondheidsprobleem. En laat ik nou best veel hebben geleerd – o.a. signaleringsplan en life chart – in mijn behandeltraject, maar dit niet. Terwijl ik het anderen ook gun, maar dan moeten ze er wel bij toeval achter komen en ook nog eens leren hoe het dan moet. Misschien kan ik daarbij helpen. In ieder geval ga ik onderzoeken waarom het mij helpt en hoe dan.
  • Een ander onderwerp dat me blijft fascineren is (leren) leren. Ik heb de studieboeken – HTML en CSS + PHP en MySQL – weer opgepakt, waarover een volgende keer meer, maar daarvoor herlas ik dus A mind for numbers van Barbara Oakley en Lezen weten en niet vergeten van Mark Tigchelaar. Nu is herlezen op zich geen goede strategie maar omdat er bij mij vier en vier en een half jaar tussen heeft gezeten, kon het geen kwaad. Gelukkig heb ik het nog niet zo slecht gedaan en dat bleek ook wel tijdens mijn omscholing tot web developer die nu alweer bijna vier jaar gelezen begon. Maar misschien ga ik de komende tijd nog wat lessen uit beide boeken delen.

Oh ja, ik ga natuurlijk ook vertellen over de voortgang van Mossyface. De vertaling lag even stil door Worrals’ oorlog dat nu bij de drukker ligt en waar ik nog enkele tekstcorrecties deed voordat het naar de drukker ging. Het boek verschijnt overigens 28 maart tijdens de Biggles meeting in De Bron, Vogelplein 1, Amersfoort. Vanaf 13:00. Voorafgegaan door de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.