Op met de wekker – dag 4 van 100

Ik heb ambitieuze plannen voor deze 100 dagen. Mezelf opnieuw uitvinden hoeft nu ook weer niet maar ik wil wel dingen in kaart brengen die me dwars zitten en vervolgens op zoek gaan naar oplossingen daarvoor. Als die te vinden zijn.

Niet alles is immers oplosbaar. Een van de voor- of nadelen van al die beperkingen die ik heb, is dat ik nogal vaak onderzocht of getest ben. Wat eigenlijk altijd naar voren kwam was dat ik een trager werktempo heb dan verwacht mocht worden gezien mijn leeftijd en opleidingsniveau. Allerlei oorzaken zoals vertraagde informatieverwerking zijn genoemd. Mijn slechtere gehoor waardoor ik soms langer moet nadenken voor ik iets versta. Tijd die er niet altijd is. Mijn werktempo is dus trager maar het leek mij een aardig plan om eens te kijken of en, zo ja, hoe ik dat via efficiënter werken kan compenseren.

De wekker doet zinloos dienst

Vier jaar geleden volgde ik een reeks blogs van Peter Pellenaars om dagelijkse gewoontes aan te leren aan de hand van een boek van Leo Babauta. Zelf schreef een reeks blogs over het tweede deel van dat boek, het afleren van slechte gewoontes. Het boek was goed en via beide blogreeksen lukte het mij om mijn leven in de gewenste richting aan te passen.

Ik had als voorbeeld slechte gewoonte gekozen voor ’s morgens lang in bed blijven liggen. Laat ik van die gewoonte de afgelopen tijd weer flink last gehad hebben. Dat had ermee te maken dat naast de verhoogde medicatie slapen eigenlijk de beste remedie is tegen een manie. Minimaal acht uur slaap per nacht, zei de psychiater. Ik zorgde ervoor dat het het er meer werden. Al zaten er elke dag 1,5 tot 2 uur in bed dutten bij. Ik vond de snooze knop regelmatig. Het hielp wel want ik werd aanzienlijk rustiger. Nu ik echter weer hele dagen werk, zij het nog maar twee in plaats van vier merk ik dat ik op dagen dat ik niet werk nog steeds moeite heb met opstaan met de wekker.

Uit het boek via Babauta leerde ik dat je stoppen met een slechte gewoonte ongeveer 3 tot 7 dagen eerder aan moest kondigen. Dat wil dus zeggen dat ik vanaf maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, voortaan met de eerste wekker opsta.

Waarom ik dit ook in mijn vrije tijd wil? Mijn tragere werktempo zorgt ervoor dat toch al meer tijd kwijt ben dan me lief is, maar ik wil ook eindelijk de vertaling van Mossyface afronden, nog uitzoeken wat ik wil met front end web development en daar ook weer in verder leren. Vooral responsive design. Daarnaast the golden circle – Start with Why en Find your Why – van Simon Sinek bestuderen. Lezen. En ik wil blijven bloggen.

Betere tijdsbesteding lijkt me dus handig. Vanaf maandag 10 juni dus.

Bron afbeelding: Pixabay.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.