Meer interactie? Ik kan het aan

Mijn tweet afgelopen zondag over mijn blogpost Prachtig leesvoer dankzij Twitterdiscussie ging voor mijn doen viraal omdat hij opgepikt werd door Marcel van Driel. Dat Marcel de tweet met een leuk extra commentaar retweette, was niet zo gek want de post was een verslag van mijn avonturen op Twitter van de donderdag en vrijdag ervoor en daar maakte Marcel deel van uit. Ik heb me die dagen prima vermaakt en ook na de retweet en de reacties die dat teweegbracht had ik veel lol.

Toch is er nog een duiveltje dat schreeuwt dat ik op moet blijven passen dat ik het niet te gek maak, dat het niet met me aan de haal mag gaan. En dat stemmetje is een reden dat ik al die nauwelijks iets doe op social media. Waarschijnlijk speelt ook mee dat ik introvert ben, maar dat stemmetje is denk ik de belangrijkste reden. En dat stemmetje is er niet voor niets. Het heeft te maken met mijn bipolaire stoornis. Na mijn manie van 2012 werd vastgesteld dat ik meer met social media had gedaan dan anders en dat het daardoor een risicofactor was.

Daar heb ik inmiddels flink wat bedenkingen bij omdat er nogal wat aan te merken is op het signaleringsplan dat ik indertijd opstelde. Zo waren social media toen nieuw voor me, dus nogal wiedes dat ik ze meer gebruikte. En het plan ging vooral over gevolgen en veel minder over oorzaken. Nu valt dat niemand te verwijten want had toen nog lang niet mijn grote ontdekking over ergernissen gedaan. Nu ik dat wel weet, kan ik naar oorzaken kijken. Ik heb de indruk dat social media weinig kwaad kunnen als ik ze niet gebruik als vlucht uit een ergernis. En juist daar zit nu net de twijfel want als ik eerlijk ben was er begin vorige week wel een ergernis. Maar ik heb het idee dat ik die allang achter me had gelaten toen ik vorige week donderdag ging twitteren. En dat ik het echt puur voor de lol deed.

Toch is dat duiveltje er. En misschien is dat maar goed ook. Alert blijven is wel belangrijk zodat ik wat actiever kan worden op social media en nog meer lol kan beleven buiten de groepen op Facebook waar ik al actief ben.

~~~~

Afbeelding van Brian Merrill via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.