Stijl: waarom ik mezelf wil uitdagen als schrijver

Al vanaf de tijd dat het nog Blogstylers heette, er waren toen nog drie auteurs, lees ik De Blogacademie. Sterker nog, ik volgde De Blogacademie al voor ik zelf een blog had. En ik moet bekennen: vaak dacht ik dat wil ik ook. Maar ja, de Blogpro cursus is een beetje duur als je je geld niet verdient met wat je schrijft, of als je niet verdient door wat je schrijft.

Gelukkig is er Blogbasics. Daar heb ik een hele tijd geleden de eerste week van gevolgd, maar omdat er wat tussen kwam en omdat het zelfstudie is, bleef het liggen. Nu Kitty vorig jaar met Stijl ook nog een boek heeft geschreven met 30 tips over hoe je effectief schrijft en ik zelf alweer een aantal weken iedere dag blog én ik hopelijk binnenkort zelf een boek hoop uit te brengen, wil ik de uitdaging opnieuw aangaan.

Ik heb zo veel gelezen over en geoefend met leren dat ik denk dat ik een belangrijke voorwaarde voor succes onder de knie heb: oefenen, oefenen en dan het liefst zodanig oefenen dat het net boven mijn macht ligt. Buiten mijn comfortzone. Dat wordt de uitdaging: in de maanden februari en maart: Blogbasics en Stijl gecombineerd.Want lezen alleen helpt niet. Zaterdag stel ik een plan op, dat ik waarschijnlijk zondag hier publiceer.

En dus blijf ik bloggen, in het openbaar oefenen. Zodat ik straks steengoede copy kan schrijven om mijn boek mee te promoten. En bij de andere boek/schrijfideeën die ik heb. Want uitgeschreven ben ik nog lang niet. En deze uitdaging lijkt me niet alleen leuk en leerzaam maar ook nog eens uit nuttig. En van mijn kennismaking met BlogBasics weet ik al dat je niet leert Kitty stijl te imiteren maar je eigen stijl leert aanscherpen. Je schrijft namelijk zoals je denk en dus hoef ik niet bang te zijn dat ik Kitty ga imiteren.

Ik ben benieuwd wat de combi Blogbasics + Stijl en oefenen tot ik er bij neerval me gaat brengen en of dat me gaat bevallen. Laat het maar gauw weekend worden, dan kan ik aan de slag.

~~~

Afbeelding van 165106 via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.