Vakantieproject

Nu ik weer zo met gewoontes bezig ben en er in de praktijk achter ben gekomen dat een bepaalde stressfactor voor mij een veel grotere impact had dan ik had verwacht, denk ik ook weer wat meer na over dit blog.

Ik heb namelijk deze stressfactor succesvol aangepakt – en nee, ik wil jullie niet gaan leren hoe je stressfactoren aanpakt. Alles wat ik daaraan wil doen is bewustwording creëren van het effect van stressfactoren. Stressfactoren zijn veel te individueel om via een blog aangepakt te worden.

Maar sinds een kleine drie weken heb ik een prettiger gevoel. Ik heb net als voor 2012 eigenlijk veel meer zin om dingen dagelijks te doen; vertalen, lezen, wandelen en Anki-oefeningen. Die laatste twee lukten nog altijd wel omdat ik ze me had aangeleerd in een rustige periode. Bloggen staat niet in dat lijstje. Dat had ermee te maken dat ik er te weinig uren in de dag zitten. Overdag werken en dan heb je alleen de avonduren nog maar. En ik wil ook nog wel eens iets doen wat geen gewoonte is. Dan moet je keuzes maken.

Nu heb ik vakantie en het kriebelt al een tijdje. Ik vind blogs lezen en zelf schrijven leuk en ik heb het idee dat ik er ook nog van leer. Zou het dan niet leuk zijn om tijdens mijn vakantie in de praktijk te brengen wat ik de afgelopen tijd heb geleerd over gewoontes? Ik ben overigens nog lang niet uitverteld over gewoontes. En ook niet over Mossyface en zo kan ik nog wel wat onderwerpen bedenken. En misschien geven andere bloggers me ook nog wel inspiratie al zie ik mezelf nog niet zo gauw zwemmen – ik heb de diploma’s A, D, en V – of met een sokkenbreimachine in de weer. Of lees ik een boek waar ik wat over te vertellen heb. Vertellen over wandelen. Klinkt misschien saai maar er kan meer in zitten dan zo op het eerste gezicht zou denken. De schrijfspier oefenen kan geen kwaad – en mezelf daarbij iets meer uitdagen dan hier ook niet.

Het lijkt me in ieder geval leuk om tijdens mijn vakantie iedere dag wat te bloggen. Dagtochtjes niet meegerekend. Ik zag iets over regen; wie weet vallen de dagtochtjes in het water en dan is het toch handig om een andere hobby paraat te hebben staan. En de dagen worden over een tijdje merkbaar korter en wandelen doe ik niet in het donker want vanwege mijn handicap ben ik wat gevoeliger voor vallen. En dan heb ik misschien ook wat meer tijd voor bloggen en dan is het misschien handig om alvast wat te hebben geoefend.

We zullen zien wat het wordt. Dus dit was nummer 1 van een vakantieproject.

~~~

Afbeelding van Evgeni Tcherkasski via Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.